Food Therapy Market - Egészséges ételek, szuperélelmiszerek

MIÉRT VÁLASZD A NYERS CSOKOLÁDÉKAT

MIERT-VALASZD-A-NYERS-CSOKOLADEKAT

Biztos vagyok benne, hogy a legtöbben szeretitek a csokoládét, de szeretném veletek megosztani, hogy mi a különbség az étcsokoládé és a nyers csokoládé között.

Az úgynevezett "egészséges élelmiszereket" általában gyakran éri az a kritika, hogy nem jó ízüek, hiányzik belőlük valami. A The Raw Chocolate Company nyers csokoládéiról ez nem mondható el, ha lehet ízük sokkal intenzívebb és frissebb, mint a hagyományos módon készült társaiké, ezáltal egy egészségesebb alternatívát kínálnak anélkül, hogy az ütős csokoládé ízt vagy az általa nyújtott jó érzést, öröm faktort hiányolnátok. 

Tudtátok, hogy a kakaó is szuperélelmiszer és kimagaslóan magas a magnézium, króm, vas és cink tartalma? Hihetetlen!!

A magnézium segíti az izmok regenerálódását, küzd a stressz és a feszültség ellen, támogatja a nyugodt alvást.
A króm egy B-vitamin, amely harcol az édesség utáni vágyad ellen, növeli az anyagcserét, segít a fogyásban. 

Ez az az étel, amelynek a világon a legmagasabb az antioxidáns tartalma. Hölgyeknek kifejezetten ajánlott öregedés ellen. :)

A kakaó kéntartalma is magas, amely egy szépítő ásvány és küzd a pattanások, az öregedés, a száraz bőr, a toxicitás és a ráncokat ellen. Segít a bőröd ragyogását (belülről kifelé).

Mindemelett minden nyers csokoládéban található összetevő természetes és a legtöbb fair trade termék is. 

A legmagasabb minőségi kakaóbabből készülnek, amely a Criollo Arriba névre hallgat és a világ teljes kakaó termelésénk mindösszes 1%-a.
 

Prémium étcsokoládé

Nyers csokoládé    

A kakaóbabot mesterségesen 120ᵒC és 160ᵒC között pörkölik. Kizárólag napon szárított kakaóbabot használnak és feldolgozás során a hőmérséklete nem megy 42ᵒC fölé. Teszik ezt azért, hogy a természetes összetevőkből, tápanyagokból és ízanyagból a lehető legtöbb megmaradjon a kész csokoládéban.
Különböző fajtájú és minőségű kakaóbabból készülnek.  Peruból származó Criollo kakaóbaból készülnek.
A legtöbb finomított nádcukrot tartalmaz. A Raw Chocolate csokoládékban finomítatlan kókuszpálma cukor van, amelynek
alacsonyabb a glikémiás indexe és a gazdagabb tápanyagokban. Ezen felül kínálatukban xilittel készült változat is megtalálható.
Lehetnek bennük adalékanyagok, ízfokozók, tartósítószer. Nem tartaélmaz adalékanyagokat, ízfokozókat, tartósítószert.

Bár sok étcsokoládé nem tartalmaz hozzáadott tejet és tejtermékek, de azért található olyan is a piacon amiben van. 

Rendszerint emulgeálószereket tartalmaz, mint például szója lecitin. 

Nem használnak emulgeálószereket, glutént, laktózt, cukrot, szóját, állati eredetű összetevőket, így az allergiások és a vegán táplálkozást követők is bátran fogyaszthatják. 
A hőkezelt csokoládéban jóval kevesebb ásványi anyagok, mint pl. magnézium, vas található meg. Magasabb az ásványi anag, vitamin tartalma.
Szobahőmérsékleten olvadni kezd. A nyers csokoládé töréskor pattan, harapáskor roppan, nem olvad/lágyul meg szobahőmérsékleten.

 

Mindenképp próbáld ki legalább egyszer a nyers csokoládékat. Nem bánod meg! Több fajta kiszerelésben, egyedi ízbekn rendelhetőek. Válogass kedvedre.

 

Nyers csokoládé kínálatunkat itt találod.

2016.12.04.



Vissza

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.