Food Therapy Market - Egészséges ételek, szuperélelmiszerek

Glutén- és tejmentes, ropogós keksz

Gluten--es-tejmentes-ropogos-keksz

Ha ettetek már csokis kekszet, akkor tudjátok, hogy szinte lehetetlen abba hagyni annyira finom. Itt egy otthon elkészíthető gluténmentes változat, amiről senki nem mindaná meg, hogy nem sima liszt van benne. A kekszek állaga és az íze is tökéletes. Szuper reggeli kávé mellé, de mivel könnyen szállítható tökéletes akkor is ha napközben megéheznél vagy csak egy kis édességre vágysz. 

A receptet és a képeket @bbgabka készítette. Máris az egyik kedvencem lett, amióta kipróbáltam heti szinten sütöm. 

HOZZÁVALÓK:

- 100 g CM gluténmentes lisztkeverék
- 50 g zabpehelyliszt (zabpehely kávédarálóban megőrölve)
- 80 g eritrit (vagy ennek megfelelő édesítőszer)
- 1,5 tk sütőpor
- 1 csipet só
- ízlés szerint kevés fahéj, vanília, kardamom, tonkabab...
- 100 g Coconut Merchant kókuszvaj 
- 30 g Coconut Merchant kókuszolaj
- 1 nagy (L méretű) tojás
- tetejére kb. 50 g cukormentes csoki kockázva

Egy tálba mérjük a száraz hozzávalókat, jól elkeverjük őket.
A kókuszvajat és kókuszolajat mikróban megolvasztjuk, hozzákeverjük az egész tojást. Összekeverjük a száraz és nedves hozzávalókat, majd 10-20 percig pihentetjük a masszát.
Diónyi gombócokat formálunk belőle, amiket ellapítunk és csokikockákkal díszítünk.
180 °C-ra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt ropogósra sütjük.

2018.07.10.



Vissza

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.