Húsvéti csokoládés mandulás kosárkák

Husveti-csokolades-mandulas-kosarkak

Vegán | Gluténmentes | Finomított cukormentes


Húsvéthoz közeledve egy egészséges és nagyon szórakoztató receptet hoztam nektek, amelyet gyerekekkel is könnyen elkészíthettek csak arra kell vigyázni, hogy maradjon csoki és csokis mandula a végére, mert félő, hogy közben a szorgos kis kezek ellopkodják :)

 

HOZZÁVALÓK: 

120g teljes zsírtartalmú kókusztej 

100 g kókuszreszelék 

2 evőkanál kókuszvirág cukor 

2 evőkanál juharszirup vagy kókusznektár 

35g hajdina liszt (vagy más gluténmentes liszt) 

1/2 szelet Vanoffee és 1/2 szelet Pitch Dark nyers csokoládé

nyers csokoládés mandula

goji bogyó

 

Melegítsd elő a sütőt 190 ° C-ra. A csokoládét, a csokis mandulát és a goji bogyót kivéve minden összetevőt keverj össze egy nagy tálban, majd formázz 8 golyót a keverékből. A golyók közepén az ujjad segítségével készíts mélyedéseket, fészkeket. Tedd őket sütőpaprírral bélelt tepsibe és süsd 12-13 percig a sütőben. Miután elkészültek, hagyd őket kihűlni. Közben olvaszd fel a csokoládékat, majd töltsd meg a mélyedéseket a meleg édes masszával. cheeky  Ültesd a csokoládés mandulákat a fészekbe és szórj még rájuk egy kis goji bogyót. Hagyd, hogy a csokoládé megkeményedjen, mielőtt kínálod.

Boldog és vidám Húsvétot! Remélem kipróbáljátok. 

Recept és képek @_carrotline_. 

2018.03.21.



Vissza

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.