NYERS CSOKOLÁDÉS ÁFONYÁS SÜTEMÉNY

NYERS-CSOKOLADES-AFONYAS-SUTEMENY

Ez az egyik kedvenc nyári desszertem. Könnyű elkészíteni, és hetekig eláll a fagyaszóban (már ha marad belőle), így tökéletes arra is ha azonnal megkívánsz egy kis édességet vagy hirtelen beállít valaki és nincs épp időd sütni.

Lehet kissé szokatlannak hangzik, de az áfonya és a csokoládé együtt ütős íz kombináció. Én nagyon szeretem, mivel a nyers kakaó gazdag kontrasztot add a bogyók frisségével. Biztos vagyok benne, hogy nálatok is bekerül majd ez a sütemény a receptgyűjteménybe, mint jolly joker.

A krémes réteghez szuperételeket tartalmazó Energy Bomb Mixet adtam, ami acai, guarana, maca és lucuma keveréke. Azon túl, hogy a sütemény isteni lesz a keverék növeli az antioxidánsok számát, és a guaranában lévő természetes koffein segíti a fókuszálást és az éberséget, ami tökéletes ahhoz a 4 órán át ne csökkenjen szervezeted energiaszintje!

 

HOZZÁVALÓK:

Alap:

- 1 bögre kókuszreszelék

- 1 bögre mandula

- 1 bögre Medjool datolya (kb. 10-12 darab)

- 1 evőkanál olvasztott kókuszolaj

- ½ bögre Kakaópor

- 1 evőkanál Nyers kakaóbab töret (opcionális, de ha hozzáteszed kellemesen ropogós lesz)

Áfonyás réteg:

- 2 evőkanál Your Superfoods Energy Bomb keverék

- 1 bögre kókuszkrém

- 1 bögre kesudió - legalább 8 órán át vagy egy éjszakán át áztasd vízben

- 2 evőkanál olvasztott kókuszolaj

- 1/2 bögre fagyasztott áfonya

- 3 evőkanál datolyaszirup vagy juharszirup

Tetejére:

- kb. 40-50 gramm olvasztott Sötét nyers csokoládé (Pitch Dark)

- friss áfonya

 

Kezdjük az alappal. Tedd a mandulát és a kókuszt egy aprítóba és addig őröld, amíg durva lisztet nem kapsz. Add hozzá a datolyákat, a nyers kakaóport, a kókuszolajat és a kakaóbabot (ha használsz). Aprítsd újra egy percig, ameddig ragacsos keveréket nem kapsz, amelyet az ujjaidat be tudsz nyomni.

Tedd a masszát egy sütőpapírral bélelt fomába és kézzel egyenletesen oszlasd el, nyomkodd bele. Helyezd a fagyasztóba, amíg elkészíted az áfonyás réteget.

Mosd át a kesudiókat és öntsd le róluk a vizet, majd tedd egy őket egy turmixgépbe. Add hozzá az összes többi összetevőt, és keverd 2-3 percig, amíg teljesen sima és krémes lesz. Ha a keverő küszködik picit, adj hozzá egy kis mandula vagy kókusztejet. Nem javasolom, hogy vizet vagy más növényi tejet (pl. rizst vagy zabot) használj, mivel ezektől kevésbé krémes konzisztenciája lesz a tortádnak.

Vedd ki a fagyasztóból az alapot és öntsd a tetejére az áfonyás krémet, majd egyenletesen oszlasd el egy kanál hátuljával.  Tedd vissza a formát a fagyasztóba legalább 2 órára.  10 perccel tálalás előtt vedd ki a fagyasztóból. Vágd négyzetekre és öntsd nyakon az olvasztott sötét nyers csokoládéval és díszítsd néhány friss áfonyával.

 

Azonnal edd meg és élvezd a nyers csokoládé intezív ízét, ahogy a hűsítő áfonyával keveredik!!!

Tipp: A maradék szeletek légmentesen lezárt edényben néhány hétig elvannak a fagyasztóban. Áfonya helyett kipróbálhatod a málnát is.

Forrás: www.yoursuperfoods.eu, kép: @happyskinkitchen

 

2017.08.03.



Vissza

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.