Food Therapy Market - Egészséges ételek, szuperélelmiszerek

Nyers csokoládés kókuszgolyók

Nyers-csokolades-kokuszgolyok

Egy falat természetesen édesített kókuszos mennyország. Mámorítóan finom. Tökéletes desszert azokra hétköznapokra, mikor megkívánsz egy kis édességet. 

Sokszor van, hogy megkíván az ember egy falat édességet délelőtt vagy délután, esetleg este. Én speciál bármikor tudok csokit enni, az étcsokoládéért pedig egyenesen odavagyok. Ezek a csodásan kókuszos csokis falatkák pont ezekre az alkalmakra tökéletesek. 

Hozzávalók:

1 csésze kókuszliszt

1 csésze kókuszreszelék

4 evőkanál méz (lehetett ízesített is)

5 evőkanál kókuszolaj

1 teáskanál vanília

44g Raw Chocolota Sötét étcsokoládé 

 

Keverd össze a kókuszlisztet és a kókuszreszeléket, majd add hozzá a mézet, kókuszolajat és a vaníliát. A kókuszolaj vagy kókuszzsír teljesen folyós legyen, mert csak akkor tudod jól összegyúrni a masszát. A kókuszolajnak megvan az a mágikus tulajdonsága, hogy viszonylag gyorsan visszakeményedik, ezért ez a legjobb ehhez a recepthez. 

Sűrű, formázható pasztát kapsz, amelyből kézzel készíts kis golyókat. Nekem ebből az adagból 15-20 db szokott kijönni.

Ha kész vagy helyezd a kókuszgolyókat a hűtőszekrényben körülbelül 30 percre, vagy ha sietsz a fagyasztóba 15 percre.

Miután kivetted a hófehér golyócskákat a hűtőből lassan, óvatosan gőz felett olvaszd fel a csokoládét. Ha elég bátor vagy kísérletezhetsz az ízesített változatokkal is, a mentás kifejezetten különlegesség teszi az ízét.

Villa segítségével forgasd a csokoládéba a golyócskákat. Minden oldalát fedd be alaposan. Én sűtőpapírra szoktam kiszedni. Várd meg amíg a sötét, ízletes csokoládé megkeményedik. Jól záró dobozban hűtőben tárolva több napig is eláll, már ha marad belőle.

2016.07.13.Vissza

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.