Food Therapy Market - Egészséges ételek, szuperélelmiszerek

SZUPERLEPÉNY szuperöntettel

SZUPERLEPENY-szuperontettel

Abszolut kedvencem ez a zöld palacsinta recept több szempontból is. Újabb bizonyíték arra, hogy nem kell félni a zöldektől, algáktól, búzafűtől. Hihetetlenül finom, tápláló és különleges és a színe csodás. 

A hétvégi "Superfoodok a mindennapkban" workshop újabb receptcsodája Dorkától. 

 

HOZZÁVALÓK
2 főre

PALACSINTA: 
- 150 g csicseriborsóliszt
- 20g Skinny Protein keverék
- 5 g Super Green keverék (opcionális)
- 1 marék rukkola/spenót
- 3 g só
- 100 ml langyos víz
- 100 ml Aroy D kókusztej - vagy 1db tojás 

Keverjük össze a száraz hozzávalókat, használhatunk egyéb fűszereket is, a csicseriborsóhoz passzol a római kömény, a csili, illetve bármilyen zöldfűszer. 

A rukkolát/spenótot turmixoljuk össze külön a kókusztejjel vagy ugyanennyi vízzel. Ha tojást használunk, verjük fel kézzel külön és úgy adjuk a nedvesekhez. Öntsük az egészet a lisztes keverékhez és kézi habverővel keverjük csomómentesre. Minnél sűrűbb, annál masszívabb lepényt fogunk kapni, így kókusztejjel higíthatjuk amilyen állagúra szeretnénk.

Előre felforrósított serpenyőt vékonyan kenjünk ki kókuszolajjal és süssük ki a palacsintákat.

SZUPERÖNTET:
- fél avokádó
- 5-10 g Super Green ízlés szerint
- fél citrom leve
- 1 csipet só
- fél kígyóuborka, meghámozva 

Tegyünk mindent az aprítóba és turmixoljuk krémesre. Ha figyelünk a zsírbevitelre, adhatunk csicseriborsót az avokádó helyett. Ízlés szerint sózzuk, citromozzuk.

A palacsintákat kedved szerint tötheted meg párolt zöldségekkel pl: répa, cukkini, kaliforniai paprika és ízesetheted egy kis curryvel. 

 

                         

 

 

 

 

 

 

 

 

2018.10.16.



Vissza

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.