Food Therapy Market - Egészséges ételek, szuperélelmiszerek

Sütőtökkrémleves házi currypasztáva

Sutotokkremleves-hazi-currypasztava

A sütőtökkrémleves egy tipikus, megunhatatlan őszi-téli étel. Mindenkinek megvan a maga változata. A miénkben is a főszerepet a tök viszi, de izgalmassá a különleges, jó fűszeres currypaszta teszi, amely ellenpontozza a leves édeskés ízét.

Ezt a receptet a "Superfoodok a mindennapokban" workshopunkon tanultam Hámory Dorkától. Csodás élmény volt számomra, mivel korábban, ha a currypaszta szót hallottam mindig valami misztikus és roppant bonyolult dologra gondoltam és őszintén előtte soha nem próbáltam még. Elég legyen annyi, hogy azóta nem csak ehhez a leveshez, de más ételekhez, szószokhoz is használom. Igazi kedvenc lett!
 

HOZZÁVALÓK:
4 főre

LEVESHEZ:

- 1 kg sütőtök kockákra vágva
- 2 fej salottahagyma/vöröshagyma
- 3 dl Coconut Merchant kókusztej
- 3 dl víz 
- só 
- feketebors

FŰSZERPASZTÁHOZ:

- 2 gerezd fokhagyma
- 70 g  friss gyömbér
- 1 marék mogyoró
- kisebb csokor friss koriander
- 1-2 szál újhagyma
- 1 ek CM Organic Kurkuma por
- 1 ek curry fűszerkeverék
- 1 db friss csili (opcionális)
- 1 ek Coconut Merchant organikus kókuszolaj/szezámolaj/mogyoróolaj
- 1 ek sárga/vörös currypaszta (opcionális)
 

Egy magasabb falú lábasban, dinszteljük a hagymákat 6-7 percig fedő alatt üvegesre. Majd dobjuk rá a kockára vágott sütőtököt és pirítsuk együtt 5 percig egy kevés vízzel, amíg színt nem kap.

Öntsük fel vízzel és kókusztejjel, majd lefedve főzzük puhára. Míg fő, turmixoljuk össze a fűszerpaszta hozzávalóit. Botmixerrel vagy turmixszal dolgozzuk krémesre a sütőtököt is és a fűszerpaszta hozzàadásával forraljunk még egyet rajta. Ízlés szerint hígíthatjuk vízzel, vagy kókusztejjel. Végül sóval, fél citrom levével, pici édesítővel egyenlítsük ki az ízeket.

Foto: @bbgabka

2018.11.17.



Vissza

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.