Food Therapy Market - Egészséges ételek, szuperélelmiszerek

Hamarabb jött el a túlfogyasztás napja

Hamarabb-jott-el-a-tulfogyasztas-napja

Idén augusztus 8-án jött el a túlfogyasztás világnapja. Mindazzal, amit holnaptól év végéig fogyasztunk, már a bolygó tartalékait éljük föl. Itthon egy évben 1,3 Magyarországnyit fogyasztunk, ha pedig mindenki úgy élne, ahogy mi, akkor 1,7 Földre lenne szükségünk, de csak ez az egy van, ne feledjétek.

Az ezredforduló óta, mintegy két hónapot rövidült az idő, ami alatt az emberiség feléli a Föld egy évre szánt, megújulni képes erőforrásait. Ha a Föld egy gyümölcsös lenne, akkor a mai napig a gyümölcsöket ettük, holnaptól viszont elkezdjük kivágni a fákat és azokat esszük majd meg. A rendszer fenntarthatatlansága abból fakad, hogy így a következő évben már az ideinél is kevesebb gyümölcsünk lesz.

A Global Footprint Network 2003 óta, évről évre összehasonlítja a természeti erőforrások megújuló képességét az emberiség erőforrásigényével, vagyis ökológiai lábnyomával. A Nemzetközi Túlfogyasztás Napja minden évben az nap, amikor a két érték találkozik, vagyis amikortól már a bolygó megújító képességen felül fogyasztunk. Bolygónk tartalékainak felélése és a természeti rendszerek kizsigerelése miatt egyre súlyosbodó problémákkal kell megküzdenünk, amilyen a talajerózió, a fokozódó szárazság és ivóvízhiány, vagy a fajok sokszínűségének csökkenése. Mindez azért lehetséges, mert több szén-dioxidot bocsátunk a légkörbe, mint amennyit az óceánok és erdők képesek felszívni, nagyobb léptékben halászunk és gyorsabban irtjuk ki az erdőségeket, mint ahogyan azok újratermelődhetnének, újranőhetnének. A túlfogyasztást előidéző faktorok közül a szén-dioxid kibocsátás mértéke növekszik a leggyorsabban. Mára a szénlábnyom 60%-át teszi ki az emberiség természettel szemben támasztott igényeinek, más néven az ökológiai lábnyomnak.  Nagy problémát jelent, hogy a fogyasztásunkhoz és annak ellensúlyozásához is hely kell. Egyre több élelmiszeripari és faipari terméket termelünk, miközben egyre kevesebb az a biológiailag aktív terület, ami megköthetné a szén-dioxidot.

Ha 30%-al csökkentenénk az emberiség szén-dioxid-kibocsátását, a Globális Túlfogyasztás Napja egy hónappal is eltolódhatna. 2030-ban már akár szeptember 16-ig is kitolható lenne az időpontot

„Jó hír, hogy a változás megvalósítható a jelenlegi technológiai fejlettség mellett, és gazdaságilag is jövedelmező, hiszen az átfogó haszon messze meghaladja a befektetés mértékét. Olyan feltörekvő szektorokat kellene fellendíteni, mint a megújuló energiák területe, miközben az éghajlatváltozás káros hatásaihoz köthető kockázatok és a nem megfelelő infrastruktúrából adódó nehézségek kiküszöbölésére sokkal kevesebbet kellene költenünk. Az egyetlen erőforrás, amiből még mindig többre lenne szükségünk, az a döntéshozói elszántság” – állapította meg Mathis Wackernagel, a Global Footprint Network társalapítója és igazgatója. (Forrás: WWF)

Mi a Food Therapy Marketnél is kiemelten fontosnak tartjuk bolygók védelmét.  

Az kiszállításokhoz használt dobozaink részben újrahasznosított alapanyagból készülnek és 100%-ban újrahasznosíthatóak. Az irodánkban felhalmozódó hulladékot szelektíven gyűjtjük és igyekszünk telefonkonferenciák és internetes megbeszélések szervezésével az otthoni munkavégzést elősegíteni, hogy kollégáinknak ritkán kelljen autóba ülniük. Ha csak tehetjük kerékpárral járunk dolgozni. 

Büszkék vagyunk rá, hogy olyan partnereink vannak, akik hasonlóan gondolkodnak.

The Raw Chocolate Company

Szinte minden nyers csokoládé és snack alapanyagai (kakaóbab, kakaóvaj, vanília) 100%-ban fairtrade kereskedelemből származnak. Az összetevők nyersek, vagy hidegen feldolgozottak (soha nem melegítik 42 °C fölé), előkészítésük során kevesebb energiát használnak, és hagyományos módszereket alkalmaznak, mint például a napon szárítás.

Üzemük a nap- és szélerőművekre épült. A csokoládégyártás semmilyen szén-dioxid-kibocsátással nem jár, enyhíti a környezetre nehezedő nyomást. Hosszú távon zéró környezeti kibocsájtásra törekszenek mind az összetevők és a végtermékek gyártásakor.

Minden nyomtatott anyaghoz, beleértve a csomagolóanyagokat környezetbarát nyomtatási folyamatot alkalmaznak és növényi alapú festékek használatnak, ezáltal is csökkenti a káros vegyi anyagok kibocsájtásét. Az általuk használt papír 100%-ban újrahasznosított vagy vegyesen újrahasznosított rostok és FSC (Felelős Erdőgazdálkodás Tanácsa) által kezelt erdőkből származó cellulóz.

Tudj meg többet róluk.

Your Supefoods

Keverékeik is kizárólag a legmagasabb minőségű szerves és fenntartható szuperélelmiszerek.

Minden értékesített keverék után egy csomag életmentő élelmiszert adományoznak a szenvedő súlyosan alultáplált gyermekek számára.

Ők is a teljes fenntarthatóságot tartják szem előtt és a Superfood dobozok 100% -ban újrahasznosíthatóak, 100% újrahasznosítható és FSC tanúsítvánnyal. A szállításhoz használt dobozok és tömőanyagok min. 70% -ban újrahasznosított papírból készülnek és 100% -ban újrahasznosíthatóak.

További érdekességek a cégről.

Tegyünk együtt bolygónk jövőjéért! 

2016.08.08.Vissza

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.