Food Therapy Market - Egészséges ételek, szuperélelmiszerek

Flat bread

Flat-bread

A világ minden tájának megvan a maga laposkenyere, lepénykenyere, aminek az angol neve flatbread. Ezek a sütés előtt ellapított kenyérkék állítólag a mai kenyerek elődjei és már a babiloniak is sütöttek hasonlót több, mint 6000 éve. Készüljön élesztővel, élesztő nélkül, búzalisztből vagy kukoricalisztből, süljön ropogósra vagy maradjon puha, együk magában, köretként vagy minden jóval megpakolva...egy biztos, ez a pár perces kenyérke nagyon finom hétvégi reggeli vagy könnyű vacsora lehet.

Ebben a receptben a CM gluténmentes lisztkeveréket használok, ami helyettesíthető vagy keverhető más lisztekkel, pl. zabpehelyliszttel, csicseriborsóliszttel, vagy teljes kiőrlésű rozs vagy tönkölybúzaliszttel.
Ha gluténmentes lisztet használtok, számítsatok rá, hogy könnyebben törik majd a kenyér, a gluténtartalmú lisztek stabilabb szerkezetet adnak.

Hozzávalók: (2 lepénykenyérhez)
- 5-6 ek (kb. 50 g) CM gluténmentes lisztkeverék
- 2-3 ek kókusztej
- 1 tk olivaolaj (vagy szezámolaj, lenmagolaj...)
- egy csipet só
- egy csipet sütőpor

Elkészítés:
Mindent egy tálba mérünk és gyors mozdulatokkal egy egységes tésztát gyúrunk belőle. Akkor jó, ha az állaga egy só-liszt gyurmáéhoz hasonlít:)
A gombócot kétfelé osztjuk és kézzel vagy sodrófával ellapítjuk: lehet hosszúkás vagy kör alakú, ahogy tetszik!
Egy felmelegített serpenyőben néhány perc alatt pirulásig sütjük mindkét oldalát, majd gazdagon megpakoljuk mindenféle színes zöldséggel.

Recept: BBGabka

 

    

2019.04.17.



Vissza

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.