Food Therapy Market - Egészséges ételek, szuperélelmiszerek

Hummusz variációk - céklás és kurkumás

Hummusz-variaciok---ceklas-es-kurkumas

A hummusz egy igazán könnyen, gyorsan elkészíthető jolly joker étel. Érdemes a spájzban tartani pár üveg/konzerv csicseriborsót, így ez a finom krém bármikor elkészíthető. Én szívesen használom szendvicskrémként, de szuper zöldségekhez mártogatósnak, falafel vagy saláta mellé, de akár magában is. Rostdús, vitamindús, szuper tápláló, párösszetevős növényi étel!

Hozzávalók:
- 1 üveg/konzerv csicseriborsó
- 2-3 ek. olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek. tahini (szezámmagkrém, elhagyható, ha épp nincs otthon)
- ½ tk. őrölt rómaikömény vagy a kedvenc keleti fűszerkeveréked
- ízlés szerint: só, citromlé
- az állag beállításához: pár evőkanálnyi víz

A csicseriborsóról leöntjük a levét és lemossuk, majd egy késes aprítóba vagy turmixgépbe mérjük az összes hozzávalót. Krémessé pürésítjük, kóstolgatva beállítjuk az ízeket. Krémesség pluszban hozzáadott olívaolajjal és vízzel érhető el, az ízét pedig sóval, fűszerekkel és citromlével állíthatjuk be a saját ízlésünk szerint.

Céklás verzió:
Az alaprecept ugyanaz, de céklával turbózzuk, ami különleges ízt és gyönyörű színt ad neki.
Ehhez a sütőt előmelegítjük 190°C-ra. Egy közepes méretű céklát meghámozunk, kockákra vágjuk, egy sütőpapírral bélelt tepsire halmozzuk. Kevés olívaolajjal ’megmasszírozzuk’, ízlés szerint sózzuk. A sütőben 15-20 perc alatt megsütjük, és a hummusz készítésekor az aprítóba dobjuk a többi hozzávalóval együtt.

Recept: BBGabka

  

2019.04.17.



Vissza

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.